Balance AC

VoordelenZo werkt hetSysteemvereistenAbonnement afsluitenFAQ

Balance AC – maak je airco nog zuiniger

Neem een abonnement op Balance AC en je airconditioner of lucht-luchtwarmtepomp werkt op de momenten wanneer de elektriciteit goedkoper is en afkomstig is uit duurzame bronnen. Zo is het goed voor je elektriciteitsrekening én het milieu.

Over het abonnement

Jouw voordelen

Volledig automatisch - meer groene energie, tegen een lagere prijs: met Balance AC voor je Slimme Airconditioning profiteer je driedubbel.

Verlaag je kosten

Verlaag je kosten

Met Balance AC verwarmt of koelt je airco/lucht-luchtwarmtepomp minder wanneer de elektriciteitsprijzen hoog zijn. Zo kun je de energiekosten tot 20%* verlagen.

Zonder moeite

Zonder moeite

Het stroomverbruik van je airco wordt automatisch geregeld zodat het verschuift naar momenten dat energie goedkoper is.

Verlaag je CO2-emissie

Verlaag je CO2-emissie

Je helpt het milieu een handje, omdat je energieverbruik wordt verschoven naar momenten dat er meer duurzame energie voorhanden is.

*Bij een test van tado° van februari tot en met april 2022 kwam naar voren dat de geschatte besparing tot 20% kan zijn.

Wat het mogelijk maakt: dynamische prijzen

Vraag en aanbod bepalen de prijs van elektriciteit. Als er bijvoorbeeld veel wind- en zonne-energie beschikbaar is, dalen de prijzen. Hierdoor schommelt de prijs van elektriciteit gedurende de dag. Balance AC helpt om prijspieken te vermijden en te profiteren van gunstige periodes door de werking van je airco/lucht-luchtwarmtepomp aan te passen.Voorbeeld van prijsverloop
Et automatisk system, som du kan styre!

Balance AC fungerer automatisk, men naturligvis er du i kontrol! Du kan tilpasse dit systems indstillinger når som helst efter dine behov. Der er tre forskellige indstillinger til rådighed, som afgør, hvor meget rumtemperaturen kan falde eller stige i forhold til den temperatur, du oprindeligt har fastsat: Eco, Standard og Comfort.

Zo maak je optimaal gebruik van Balance AC

Abonnement op Balance AC

+

Slimme Aircobediening

+

Dynamische tarieven

=

Je bespaart tot 20% op elektriciteitskosten en helpt het milieu ook nog een handje.

Probeer het heel eenvoudig zelf.

  • Heb je al onze Slimme Aircobediening? Dan heb je geen extra apparaat nodig. Activeer gewoon Balance AC in de tado° app.
  • Het abonnement kost € 29,99/jaar of € 3,99/maand en is op elk moment opzegbaar.
  • Probeer Balance AC nu 30 dagen gratis uit.

Slimme Aircobediening V3+

Om Balance AC te gebruiken, heb je onze Slimme Aircobediening nodig. Als je die nog niet hebt, kun je hier alle benodigde productinformatie bekijken. Of ga naar een van de winkels waar je de tado° Slimme Aircobediening kunt kopen.

Meer informatie

Balance AC FAQ

Wat is Balance AC?

Balance AC helpt met het verlagen van elektriciteitskosten als je gebruik maakt van dynamische tarieven in combinatie met een lucht-luchtwarmtepomp (AC). Het verlaagt het gebruik van je warmtepomp (AC) wanneer de elektriciteitsprijzen hoog zijn, terwijl het toch comfortabel blijft in je huis.


Hoe activeer ik Balance AC?

Om je te abonneren, volg je deze stappen in de app:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer Balance AC.
  3. Kies je voorkeurtarief en selecteer Start gratis proefperiode.

Heeft Balance AC invloed op mijn gewenste temperatuur en dus op mijn comfort?

Bij het instellen van Balance AC kun je kiezen uit drie verschillende standen. Deze bepalen hoeveel de kamertemperatuur mag dalen of stijgen (afhankelijk van of je AC in verwarmings- of koelstand staat) onder de aanvankelijk ingestelde temperatuur.


Wat zijn de drie verschillende standen?

Je kunt een van de volgende drie standen kiezen:

Eco: Past de temperatuur van je AC aan met 3°C onder of boven de op dat moment ingestelde temperatuur. In deze stand bespaar je het meest.

Standaard: Past de temperatuur van je AC aan met 2°C onder of boven de ingestelde temperatuur.

Comfort: Past de temperatuur van je AC aan met 1°C onder of boven de ingestelde temperatuur.


Kan ik Balance AC testen voordat ik het koop?

Ja, er is een gratis proefperiode van 30 dagen om de voordelen van Balance AC te testen voordat je beslist om door te gaan. Je kunt een maand- of jaarabonnement nemen op Balance AC, met de mogelijkheid om op elk moment op te zeggen.


Hoeveel kan ik besparen met Balance AC?

Uit gegevens van betatesters van tado°, tussen februari en april 2022, blijkt dat Balance AC tot een geschatte besparing van 20% leidt. Deze schatting houdt rekening met het deel van de tijd dat de AC is ingeschakeld en de elektriciteitsprijzen die met die tijden overeenkomen, zoals verstrekt door ENTSO-E (marktprijzen) en Octopus Agile (consumentenprijzen die momenteel worden gebruikt voor gebruikers in het VK).


Met welke energieleveranciers werkt Balance AC?

tado° Balance AC werkt automatisch met elke energieleverancier die dynamische elektriciteitstarieven met real-time prijzen hanteert.


Wat als ik een vast elektriciteitstarief heb?

Met een vast stroomtarief kun je nog steeds Balance AC gebruiken. Je draagt bij aan het verminderen van de druk op het elektriciteitsnet en het gebruik van meer groene energie, maar je profiteert niet van een energiebesparing. Om te profiteren van besparingen met Balance AC, moet je dynamische tarieven hebben. Dit betekent dat je elke 30 of 60 minuten andere elektriciteitsprijzen betaalt (afhankelijk van het tarief, maar Balance AC vereist een tarief dat ten minste uurprijzen hanteert).