Hoe tado° werkt

Om te kunnen genieten van het comfort en besparingen van tado°, vervang je eenvoudig de kamerthermostaat en de thermostatische kranen. Voor aansturing per kamer kun je ook de radiatorthermostaten in elke kamer vervangen.

Jouw verwarming in je handen

Stuur elke kamer op elk tijdstip en overal vandaan aan met de tado° app op je smartphone. Pas temperaturen eenvoudig aan hoe je zou willen.

Jouw Klimaatassistent

tado° is niet alleen een thermostaat dat met het internet verbonden is. tado° past zich aan, aan jouw gedrag zodat je altijd het perfecte klimaat thuis hebt en geeft je bovendien inzichtelijke rapporten en aanbevelingen.
tado°
nu
Je badkamer is nogal vochtig, open een raam of zet de ventilator aan om schimmel te voorkomen.

tado° Skills

Locatie-gebaseerde sturing
Verwarm nooit een leeg huis. Gebaseerd op de locatie van de bewoners helpt tado° energie te besparen als er niemand thuis is en verwarmt het huis voor, voordat er iemand aankomt.
tado°
nu
Niemand is meer thuis.
Wil je de Afwezigheidsmodus inschakelen?
Slimme Schema
Omdat het schema slim is, verwarmd het alleen als er iemand thuis is. Kies simpelweg je slaaptijden en comforttemperaturen voor elke dag en de instellingen voor als er niemand thuis is.
Open Raam Detectie
tado° Slimme Thermostaten detecteren een open raam en zetten de verwarming uit voor zolang je het raam open wilt houden om onnodig verwarmen te voorkomen.
tado°
nu
Open raam gedetecteerd in de woonkamer
Wil je de verwarming uitzetten om energie te besparen?
Inzichtelijke rapporten
Bekijk het temperatuurs- en Luchtvochtigheidsprofiel, verwarming en weeractiviteit, wanneer de ramen open stonden en hoeveel je hebt bespaart.
Klimaatcomfort
tado° helpt je een gezonder binnenklimaat te bereiken met inzichten en specifiek advies, bijv. wanneer en hoe lang een raam te openen of als een kamer het risico loopt schimmel te ontwikkelen.
Aansturing per kamer
Indien je tado° in meerdere kamers hebt, kun je individueel temperaturen en schema’s instellen.
Aansturing van het warme wate
tado° kan ook je warme water aansturen, stel een schema in of laat het door tado° regelen.
Gebouwkarakteristieken
De thermostaat leert de thermische eigenschappen van je huis kennen om efficiënter te kunnen verwarmen.

Auto-Assist

Telkens wanneer tado° merkt dat de laatste persoon het huis heeft verlaten of dat een raam is geopend, ontvangt je een melding om de instelling voor de verwarming te veranderen. Met Auto-Assist zijn de Geolocatie en Open Raam Detectie geautomatiseerd, waardoor tado° voor je verwarming zorgt om je comfort aanzienlijk te verbeteren.

Gratis

Auto-Assist

Open Raam Detectie

Pushberichten Geautomatiseerd

Locatie-gebaseerde sturing

Pushberichten Geautomatiseerd

Klimaatcomfort

Slimme Schema

Inzichtelijke rapporten

Aanpassing aan Weersvoorspellingen

App updates inbegrepen

Smart Home integraties*

Prijs

€0
Bij alle tado° apparaten inbegrepen.
€2.99 per maand
Boekbaar in de app. Elk moment opzegbaar.

Gratis

Open Raam Detectie

Pushberichten

Locatie-gebaseerde sturing

Pushberichten

Klimaatcomfort

Slimme Schema

Inzichtelijke rapporten

Aanpassing aan Weersvoorspellingen

App updates inbegrepen

Smart Home integraties*

Prijs

€0
Bij alle tado° apparaten inbegrepen.

Auto-Assist

Open Raam Detectie

Geautomatiseerd

Locatie-gebaseerde sturing

Geautomatiseerd

Klimaatcomfort

Slimme Schema

Inzichtelijke rapporten

Aanpassing aan Weersvoorspellingen

App updates inbegrepen

Smart Home integraties*

Prijs

€2.99 per maand
Boekbaar in de app. Elk moment opzegbaar.
Je kunt ervoor kiezen om Geofencing en Open Raam Detectie toe te staan om jezelf een pushbericht te sturen wanneer ze worden gedetecteerd, of je kunt Auto-Assist toevoegen voor volledig geautomatiseerde bediening.
Met Auto-Assist schakelt tado° de verwarming automatisch uit wanneer de laatste persoon het huis heeft verlaten, verwarmt je huis voor bij terugkomst en schakelt de verwarming automatisch uit zodra een open raam is gedetecteerd. Dit alles voor meer comfort en besparing.
De Auto-Assist Skill is beschikbaar in de app voor slechts € 2,99 per maand, of € 24,99 per jaar (besparing van 30% bij het jaarlijkse abonnement), en kan op elk moment worden geannuleerd. Alle bewoners zijn opgenomen in slechts één abonnement.
Handmatige wijzigingen in de app of op de apparaten zijn altijd mogelijk, met of zonder Auto-Assist in de app.

Smart Home integraties

Ok Google, woonkamertemperatuur instellen op 22°C
Alexa, zet de verwarming uit voor één uur
Creëer meerdere scenes
Creëer applets met IFTTT

Veelgestelde vragen

 • Wat onderscheid tado° van andere fabrikanten of van goedkopere opties?

  Vele functies zijn uniek bij tado°, de meest significante functie is de locatie gebaseerde controle, hetgeen tado° toelaat de verwarming te verlagen of zelfs uit te schakelen als de laatste persoon het huis verlaat, en daarna het huis weer opwarmt wanneer het detecteert als iemand terugkomt. tado° past ook het verwarmingsprofiel aan niet enkel afhankelijk van de weersvoorspellingen, maar het leert over tijd het gebouw zo efficiënt als mogelijk op te warmen. Het belangrijkste, tado° is veruit de meest compatibele oplossing voor klimaatcontrole in Europa, en is in staat tot het efficiënt regelen van bijna elk verwarmingssysteem.
 • Wat is de Klimaat Assistent?

  De unieke functionaliteiten van de Klimaat Assistent maakt je leven comfortabeler, terwijl je de energierekening verlaagt - Zichtbaar gemaakt in een maandelijks Energiebesparingsrapport.
 • Bespaart tado° zelfs wanneer altijd iemand thuis is?

  tado° bespaart niet enkel door de locatiegebaseerde sturing. Het is mogelijk tijdsblokken in te stellen en verschillende kamers onafhankelijk van elkaar te sturen. Bovendien, gebruikt tado° de lokale weersvoorspellingen en de thermische eigenschappen van het gebouw om te bepalen hoe men efficiënt verwarmt. Dat is voornamelijk bij residentiële woningen of grotere appartementen een voordeel.
 • Verbruikt het verlagen van de temperatuur en het aansluitend terug opwarmen niet meer energie, als eenvoudig doorverwarmen?

  In het kort: Nee, tado° verlaagt enkel de verwarming tot op een punt waar energie zal worden bespaard en niet verspild. Bovendien, leert tado° zich aan te passen aan de karakteristieken van het gebouw.
 • Vereist de tado° app dat GPS permanent geactiveerd is om mijn verwarming slim te sturen? Verbruikt dat niet te veel vermogen van de batterij?

  Nee, omdat de tado° app de meest batterij-efficiënte methode gebruikt om jouw positie te bepalen, dus GPS wordt enkel gebruikt in uitzonderlijke gevallen. Als je jouw GPS functie permanent gedeactiveert hebt, gebruikt tado° heel eenvoudig andere functies zoals wifi of informatie van het mobiele netwerk om de afstand van jouw woning te bepalen. Door de jaren heen hebben we het stroomverbruik van de tado° app sterk geoptimeerd, zodat er enkel een minimum aan energie wordt verbruikt.
 • Kan ik mijn apparaten terugzenden, als ik niet tevreden ben met tado°?

  Indien je onverwacht niet tevreden bent met tado°, heb je na online aankoop een terugzendrecht van 30 dagen. Daarbovenop heb je de tado° Energie Besparingsgarantie: ben je van mening dat je niet genoeg bespaard hebt binnen het eerste jaar, dan krijg je na terugzending van de producten en voorleggen van de factuur jouw geld terug - heel eenvoudig en zonder verdere verklaring. Meer informatie.
 • Hoe wordt tado° geïnstalleerd?

  tado° is eenvoudig zelf te installeren met hulp van onze intuïtieve online installatieassistent. Je kan eenvoudig je oude thermostaat op de muur of op de radiator met de Slimme Thermostaten van tado° vervangen. Als je hulp nodig hebt bij het installeren, helpt onze klantendienst je graag verder of je boekt eenvoudigweg een afspraak met een van onze gecertificeerde installateurs.
 • Krijg ik een gedetailleerde installatiehandleiding voordat ik tado° koop?

  tado° is compatibel met alle grote fabrikanten, zoals Remeha, Intergas, Nefit, Atag, Vaillant en nog veel meer. Vanwege het grote aantal verschillende verwarmingssystemen, krijgt u uw gedetailleerde en individuele stapsgewijze installatiebeschrijving na aanschaf.
 • Ik huur mijn woning. Kan ik tado° nog steeds gebruiken?

  Natuurlijk, tado° is niet alleen geschikt voor huiseigenaren, maar het is ook perfect voor huurders. Als je verhuist kun je eenvoudig je tado° meenemen en de oude thermostaat opnieuw installeren wanneer je vertrekt.
 • ×

  We staan voor u klaar

  Meer informatie of neem contact met ons op