Een EU energie labeling voor verwarmingssystemen komt eraan!

  • Transparante vergelijking van verwarmingssystemen voor eindgebruikers en installateurs
  • Bevordert efficiënte verwarmingssysteme
  • Vergroot het bewustzijn over efficiënt energieverbruik

Verzeker u van een 1e klas energielabel met de tado° Slimme Thermostaat.

Wat is het EU energielabel?

Vanaf 26 september 2015 wordt een nieuwe EU ecodesign richtlijn van kracht (ErP / Energy-related-products).

Ketels en verwarmingssystemen worden op dezelfde manier gelabeld als koelkasten en afwasmachines. De ErP richtlijn zal het voor eindgebruikers en installateurs gemakkelijker maken om de efficiëntste producten te kiezen en hierdoor CO2 uitstoot en energiekosten te verminderen.

Temperatuurregeling klassen

Om de efficiëntie van een verwarmingssysteem te bepalen, moeten technische specificaties van de onderdelen worden meegenomen.

De temperatuurregelaar wordt gekoppeld aan een klasse op basis van de functionaliteiten en de andere geïnstalleerde onderdelen. De klasse is opgenomen in de berekening van het label.Dankzij de unieke kenmerken en de modulerende aansturing wordt tado° altijd ingedeeld in de hoogste temperatuurregeling klassen (tot VIII).

Andere, met internet verbonden, thermostaten worden in lagere klassen ingedeeld. In onderstaande tabel kunt u de classificaties vinden.

Kies verwarmingssysteem-onderdelen en voeg tado° toe als temperatuurregeling (thermostaat).

Raadpleeg een professioneel installatiebedrijf om de temperatuurregeling klasse en efficiëntie classificatie (label) te laten berekenen.

Profiteer van een energie efficiëntie klasse tot A+++!

De nieuwe ErP richtlijn betekent dat tado°'s Slimme Thermostaat altijd wordt ingedeeld in de hoogste temperatuurregeling klasse en daarmee de totale beoordeling van uw verwarmingssysteem verbetert. Kinderspel voor iedereen die zijn energie prestatie wil verbeteren en zijn energierekening wil verlagen

Alec Morrow | Integrated Heat Ltd. | Londen, Verenigd Koninkrijk

  • Hoogste temperatuurregeling klasse.
  • Eenvoudige installatie
  • Verdient zichzelf terug in de eerste winter