Bespaar met tado° tot 31% op verwarmingskosten

Maar liefst 30% van het wereldwijde energieverbruik is het gevolg van gebouwen verwarmen en koelen.

De verwarming is in het gemiddelde huishouden verantwoordelijk voor 60% van de energierekening.

Dat komt neer op gemiddeld 980 € aan verwarmingskosten per jaar!

De oorzaak hiervan is in de meeste gevallen hopeloos verouderde technologie.

Daarom hebben we een slimme verwarmingsregelaar ontwikkeld.

tado° heeft in 2016 de energie bespaard die 130 windturbines kunnen produceren. Als klant van tado° help je dus het milieu, terwijl je tegelijkertijd tot 31% op je verwarmingskosten kunt besparen.

tado° beschikt over een eersteklasse energielabel (ERP)
Meer informatie

* Besparingen zijn gebaseerd op de analyse van ons huidige klantenbestand. Tevens heeft een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door het Fraunhofer Instituut voor Bouwfysica (IBP, Holzkirchen, Duitsland), aangetoond dat de energiebesparing ligt tussen 14% en 26%, afhankelijk van het gekozen scenario. De grootste besparing wordt gerealiseerd door de aanwezigheidsdetectie. Daarmee kan namelijk een besparing van 24% worden behaald. Door in te spelen op de weersverwachting is nog een aanvullende besparing tot 7% te behalen. De resultaten van het onderzoek kun je hier downloaden.

tado° energiebesparingsgarantie

Bespaar binnen 12 maanden of krijg je geld terug.

Onze belofte

Wij bij tado°, geloven in onze producten en garanderen dat ze jouw zullen helpen bij het besparen van energie en kosten.


Testen zonder risico

Als je tijdens het eerste jaar niet overtuigd bent of vindt dat tado° niet genoeg bespaardt heeft, dan kun je het product retourneren en een volledige terugbetaling krijgen.


Vereisten

 
Geldt voor alle verwarmingsproducten die gekocht of gehuurd werden na 1 september 2016. De Slimme Aircobesturing, Slimme Thermostaat Starterskit (v2) en de Connector Kit (v1) zijn uitgesloten.
 
Aankoopdatum niet langer dan 12 maanden geleden.
 
Actieve gebruiksduur: minimum 6 maanden.

Hoe het werkt

Of je jouw tado° nu in onze online shop of via één van onze retail partners hebt gekocht, het proces is altijd hetzelfde:

Stap 1

Stap 1

Neem contact op met onze klantendienst en verpak het volledige en onbeschadigde tado° systeem + kopie van de originele factuur.

Stap 2

Stap 2

Vestuur het naar tado° in Duitsland

Stap 3

Stap 3

Krijg je geld terug

Het is niet nodig om verdere documentatie (bv. rekeningen) te voorzien over je energieverbruik. We vertrouwen je!

Verdere informatie vind je in ons Helpdesk artikel.

tado° loont…

… zowel voor huurders als huiseigenaren, want verwarmingskosten betaal je zelf. Ben je huurder, bewaar dan simpelweg de oude thermostaat.

tado° betaalt zichzelf al terug in het eerste jaar, en dat onafhankelijk van je woonsituatie. In 5 jaar tijd bespaart een huis met 150m2 en 4 bewoners zo ongeveer 6.000 €.

Veelgestelde vragen

 • Hoe bespaart tado° energie?

  tado° bespaart energie en geld, als het jouw verwarming automatisch verlaagt wanneer alle bewoners het huis verlaten hebben. Bovendien, tado° past je verwarmingsprofiel aan gebaseerd op de thermische eigenschappen van jouw gebouw, evenals de lokale weersvoorspellingen. Met tado° is het mogelijk om efficiënter te verwarmen, zelfs als je thuis bent.
  Ben je van mening dat je niet genoeg bespaard hebt, kun je dankzij onze Energie Besparingsgarantie de producten binnen het jaar teruggeven en je geld terugkrijgen.
 • Kan ik met tado° ook bij vloerverwarming kosten besparen? Die is toch veel te traag!

  Ook bij inerte systemen zoals vloerverwarming of wandverwarming kan je kosten besparen en bijvoorbeeld te hoge temperaturen door zonnestraling vermijden (Vooruitkijkende regeling).
  tado° integreert de weersvoorspelling en de eigenschappen van jouw gebouw in de sturing van de verwarming. Bovendien laten we jouw woning niet volledig afkoelen - tado° berekent automatisch de optimale verlagingstemperatuur voor jouw woning. Al dit helpt je ook met een traag vloerverwarmingssysteem jaarlijks veel energie te besparen.
 • Hoe zijn de besparingen tot 31% mogelijk?

  Een wetenschappelijke studie van het Fraunhofer-instituut voor bouwfysica toont een energiebesparingspotentieel, door het gebruik van tado° producten, tussen 14% en 26%. Hieruit blijkt dat het grootste energiebesparingspotentieel de afwezigheidsdetectie is. Door het opnemen van de weersverwachting kan er een extra 7% bespaart worden. Wie nog steeds niet overtuigd is, kan de producten van tado° dankzij onze Energie Besparingsgarantie tot een jaar zonder risico testen.
 • Meer hulp nodig? Bezoek dan alsjeblieft ons Help Center.