Gebruikers kunnen een gezonder thuisklimaat realiseren dankzij inzichten en adviezen over de luchtkwaliteit binnenshuis

Amsterdam, 12 februari 2019 – tado°, toonaangevend op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, introduceert vandaag nuttige en uitvoerbare aanbevelingen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. De Klimaatcomfort Skill in de tado° V3+ app meet de lucht binnenshuis met behulp van de temperatuur- en vochtsensoren die zijn ingebouwd in de tado° Slimme Thermostaten. Het combineert metingen met algoritmen die rekening houden met hoe vaak de ramen worden geopend, de aanwezigheid van mensen en de luchtkwaliteit in de lokale omgeving, om je te helpen bij het realiseren van een gezondere thuisomgeving en een aangenaam klimaat, zonder dat daar extra hardware voor nodig is.

Op tijdstippen die een hoge vervuiling kennen, zoals de spitsuren in een drukke stad, meldt tado° mogelijkerwijs dat de luchtkwaliteit in je lokale omgeving afneemt en raadt je aan de ramen een tijdje te sluiten. Wanneer de luchtvochtigheid in je huis of in een bepaalde ruimte bijvoorbeeld te hoog of te laag is, geeft tado ° je praktische tips en advies over hoe je dit kunt tegengaan.

De vervuiling van de luchtkwaliteit in huis worden steeds relevanter, omdat er steeds meer bekend wordt over de nadelige gezondheidseffecten van slechte lucht. Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woont ongeveer 91% van de wereldbevolking op plaatsen waar de luchtkwaliteit de grenzen van de WHO-richtlijnen overschrijdt.* Een goede luchtkwaliteit binnenshuis kan het welzijn en de gezondheid verbeteren met positieve effecten op de huid. Het kan ook de kans op verkoudheid verminderen, terwijl de slaapkwaliteit en zelfs de productiviteit van de bewoners toenemen.

De Klimaatcomfort Skill maakt deel uit van de nieuwe tado° V3+ productoplossing van Slimme Thermostaten en Slimme Radiatorknoppen die tot 31% besparen op je verwarmingsrekening. tado° is volledig compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en de Google Assistent en integreert naadloos in elk smart home ecosysteem.