Kort voor het begin van het nieuwe verwarmingsseizoen introduceert tado° de derde productgeneratie van de Slimme Thermostaat en de nieuwe Slimme Radiatorknoppen voor de besturing van verschillende ruimtes – beide met uitgebreide platformconnectiviteit, inclusief Apple HomeKit en Amazon Echo.

tado°’s oprichters, Christian Deilmann, Johannes Schwarz en Leopold von Bismarck, delen hun visie over hoe het voortouw te nemen in deze snel groeiende markt.

Slimme thermostaten zijn het kloppende hart van elk smart home
Leopold: Klanten willen de beste producten voor hun behoeften. De focus ligt op meer comfort, eenvoud en efficiëntie. Daarom zal het uitgangspunt voor een smart home niet alleen het platform zijn, maar ook sterke individuele merken die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde productcategorieën. Zij kunnen namelijk het best voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. In de afgelopen jaren zijn slimme thermostaten het kloppend hart geworden van het connected home. Intelligente verwarmingsregeling is de technologie in de smart home die een hoge, tastbare meerwaarde genereert. De klant ervaart meer comfort en bespaart door een verbeterde efficiëntie ongeveer een derde van zijn verwarmingskosten.

Toekomstbestendige platformen van betrouwbare merken wekken de interesse van consumenten
Johannes: Op de middellange termijn moeten verschillende producten harmonieus met elkaar kunnen samenwerken. Dat begint bij een eenvoudige installatie, maar houdt ook het delen van functies tussen producten en een centrale bediening via een app of je stem in. Enkele grote aanbieders ontwikkelen momenteel platformen die op die behoeften inspelen. Volgens ons zullen dus marktleiders in de verticale productcategorieën samen met deze platformen de markt domineren. Onze focus ligt daarom op samenwerkingen met Apple HomeKit, Amazon Echo, IFTTT en toonaangevende telecommunicatie- en nutsbedrijven. Wat betekent dat in de praktijk? Als de laatste persoon het huis verlaten heeft, zal de verwarming automatisch lager worden gezet, het licht uitgeschakeld worden en de deuren op slot worden gedraaid. Of: je vraagt vanaf de bank eenvoudigweg aan Amazons Echo om de temperatuur in de woonkamer hoger te zetten.

De zinvolle integratie van diensten creërt de beste beleving voor klanten
Christian: Wij zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst, door de combinatie van producten en diensten, onze klanten het hoogste comfort kunnen bieden. Mocht de verwarming niet naar behoren werken, dan ontvang je bijvoorbeeld een bericht via de tado° app met verschillende opties om het probleem op te lossen. Indien een professioneel onderhoud nodig zijn, kunnen we een geschikte technicus voorstellen. We werken namelijk samen met een netwerk van betrouwbare lokale installateurs. Onze partners kunnen waken over de verwarmingssystemen van hun klanten via onze portaal en indien nodig onmiddellijk ingrijpen. Hoe beter producten en diensten met elkaar geïntegreerd zijn, des te sneller wordt onze visie van een echte smart home een realiteit.