tado° haalt 50 miljoen US-dollar (43 miljoen euro) aan internationale investeringen op bij Amazon, E.ON, Total Energy Ventures, Energy Innovation Capital, Inven Capital, de Europese Investeringsbank en anderen, waarmee de totale financiering stijgt naar 102 miljoen US-dollar (89 miljoen euro). De nieuwe investering zal worden ingezet om de marktpositie te versterken met de allerbeste producten en een uitbreiding van het dienstenaanbod.

Een snelgroeiende markt aansturen

Ongeveer 30% van de energie die wereldwijd verbruikt wordt, gaat naar verwarming en koeling van gebouwen.* tado° is een van de weinige bedrijven die zich specialiseren in deze markt. Verwacht wordt dat de markt van slimme thermostaten tegen het einde van 2022 een waarde van 6,8 miljard US-dollar vertegenwoordigt (5,9 miljard euro). De verwachte jaarlijkse groei (CAGR) bedraagt 54% tot 2022.**

“We zijn ervan overtuigd dat binnenkort elk gebouw intelligent zal worden verwarmd en gekoeld. Dit is precies het juiste moment om kapitaal aan te trekken en het te gebruiken om ons te positioneren als de nummer één in deze snelgroeiende markt,” zegt Toon Bouten, CEO van tado°.