tado° installeren

tado° Xtado° V3+

Geïnstalleerd in een handomdraai – met de tado° app

Ervaar zelf hoe simpel en snel de installatie is.

Slimme Radiatorknop X

Slimme Radiatorknop X

Oude radiatorknop eraf, nieuwe erop. Ja, het is echt zo eenvoudig!

Bekijk de video
Slimme Thermostaat X

Slimme Thermostaat X

In een mum van tijd heb je de oude bedrade thermostaat vervangen door onze nieuwe Slimme Thermostaat.

Warmtepomp Optimizer X

Warmtepomp Optimizer X

Je hebt de optimizer in enkele seconden verbonden met je warmtepomp, dankzij de app.

Slimme Aircobediening

Slimme Aircobediening

Ook je airco maak je in een handomdraai slim. Kijk maar.

Veelgestelde Vragen

Wat heb ik nodig voor de installatie?

Je hebt geen gereedschap nodig voor: de Slimme Radiatorknop X, de Bridge X, en de Draadloze Temperatuursensor X. Je hebt een schroevendraaier nodig voor: de Slimme Thermostaat X, Warmtepomp Optimizer X, of wanneer je de Draadloze Temperatuursensor aan een muur wilt bevestigen.


Hoe werkt de installatie via je app?

De app geeft je stap-voor-stap instructies voor de installatie, aangepast aan je verwarmingssysteem. Eerst installeer je de Bridge X: de centrale hub voor al je producten. Je hoeft de Bridge X alleen maar in een stopcontact te steken, en de instructies van de app op te volgen om de Bridge te verbinden met je netwerk. Dan kan je de QR-codes van je andere tado° producten scannen om ze toe te voegen aan je tado° Home. De app geeft per product instructies voor de installatie.


Heb ik internet nodig om tado° te installeren?

Je hebt internet nodig om de installatie-instructies voor jouw specifieke verwarmingssysteem in de tado° app te krijgen, en om je producten met de cloud te verbinden. Na de installatie blijven je producten verbonden met hun schema's via Thread, zelfs wanneer ze geen internetverbinding hebben.


Wat doe ik met mijn oude thermostaat?

Wanneer je je oude thermostaat hebt vervangen, heb je deze niet meer nodig. Mocht je ooit verhuizen en wil je je nieuwe tado° producten mee willen nemen, dan zal je wellicht het oude product moeten herinstalleren. Is je oude product kapot? Stuur deze dan naar de recycling voor elektronica.


Wat doen Matter en Thread tijdens de installatie van mijn Slimme Thermostaat?

Matter is een connectiviteitsstandaard, waar Thread onderdeel van uitmaakt. Matter zorgt ervoor dat al je tado° producten met elkaar en met de cloud kunnen communiceren. Thread zorgt ervoor dat je producten ook werken zonder internetverbinding. De allereerste stap in de installatie is het installeren van de Bridge X, die werkt als een router voor de Thread technologie, om zo al jouw producten aan elkaar te verbinden in een centrale hub. Als je ook al andere producten in huis hebt die werken met Thread, heb je geen Bridge X nodig. Al kan je de Bridge X alsnog installeren om het bereik van je Thread netwerk te vergroten. tado° producten voeg je zo toe: scan de QR-code op het product en volg de instructies in de app op. Je kan je tado° producten ook beheren vanaf andere apps die werken met Matter, zoals Apple Home.


Kan ik tado° zelf installeren?

Ja! Onze gebruikers beoordelen onze producten als erg makkelijk om te installeren.


Ik huur liever een installateur in, is dat mogelijk?

Ja. Wij bieden een handleiding en app voor professionele installateurs, zodat ze precies weten hoe ze jouw tado° systeem kunnen installeren.


Kan ik tado° installeren in een huurwoning?

Ja. Je kan tado° gebruiken om de thermostaten en/of radiatoren in huis te bedienen, ook wanneer je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot de centrale verwarming. Vergeet echter niet om de oude apparaten te bewaren voor wanneer je gaat verhuizen: misschien moet je deze teruggeven aan de verhuurder.


Wat gebeurt er als ik ga verhuizen?

Als je gaat verhuizen, dan kan je je tado° producten meenemen en opnieuw installeren in je nieuwe woning. Je kan de installatie-instructies altijd inzien in de app, en je kan ook nieuwe instructies aanmaken voor het verwarmingssysteem in je nieuwe woning.


Het installeren van tado° V3+ producten.

Wil jij liever de Slimme Thermostaat V3+? Vind hier meer informatie over de installatie.

Installatie tado° V3+

Ben je klaar voor tado°?

Ontdek in slechts enkele stappen welk tado° product bij jouw huis past.

Naar de productzoeker
Bekijk de producten